almas zabpelyhes sutemenyHa szeretnénk valamilyen édességet összedobni, de fontos számunkra az egészség is, akkor ez minden bizonnyal egy ideális recept lesz. Nem csak gyermekek számára ajánljuk, és még csak azért sem kell aggódni, hogy hizlalna, hisz szinte csak és kizárólag kalóriaszegény összetevőket, illetve gyümölcsöket tartalmaz, mégis elmondható, hogy egy süteményről van szó.

Hozzávalók:

  • 500 g zabpehely
  • 1000 g alma (lereszelve)
  • 100 g dió (durvára vágva)
  • 150 g aszalt szilva
  • 2 ek őrölt fahéj
  • csipet só
  • édesítőszer
  • citromlé
  • dió (a tetejére)
  • mazsola (tetejére)
  • olaj (kikenéshez)
  • zsemlemorzsa (leszóráshoz)


Almás zabpelyhes sütemény elkészítése: Az almákat megmossuk, megpucoljuk és lereszeljük. Majd a zabpehellyel, dióval, illetve az apróra vágott szilvával összekeverjük a lereszelt almát. Egy csipet sóval, édesítőszerrel, citromlével illetve fahéjjal ízesítjük. Kézzel jó alaposan összegyúrjuk. Két kisebb tepsit vékonyan kikenünk olajjal és zsemlemorzsával megszórjuk egy kicsit. Elosztjuk a masszát és a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodjuk.

A tetejét megszórjuk nagyobb darabokra darált dióval vagy mazsolával. Ízlés szerint bármelyiket tehetjük rá, vagy akár mind a kettőből tehetünk. A tésztát belenyomkodjuk kicsit a diót és/vagy mazsolát. Forró sütőben kb. 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd ezután felszeletelhetjük is.

Tipp: Egyszerű és igazán laktató ez a sütemény!


Kérjük, mondja el véleményét, mert hozzászólása másnak nagy segítségére lehet!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás