hulladekgazdalkodas allami kezbe kerulMechanikai hulladék-előkezelő épült Hejőpapiban, aminek avatásán Szabó Zsolt fejlesztési-és klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára közölte, hogy a hulladékgazdálkodás állami irányítás alá kerülhet. Cél, hogy minél kevesebb hulladék lerakás történjen, minél több hasznosuljon, és a lakosság anyagi terhei csökkenjenek. Kriza Ákos Miskolc polgármestere közölte, hogy új időszámítás kezdődik a hulladékgazdálkodásban, kiteljesedhet a házhoz menő szelektív gyűjtés, és megkezdődhet a másodnyersanyag kinyerése a szemétből.

A zártkörű hulladék előkészítő a kommunális hulladékból szelektálja az újra felhasználható másodnyersanyagokat, a fémet, a műanyagot, és az energetikailag hasznosítható termékeket, amelyekből másodlagos tüzelőanyagot lehet előállítani. Az előkezelőben évente 53 ezer tonna szemetet válogatnak át újrahasznosításra.

Hejőpapiban és Miskolcon fedett bálatároló épült és 8 szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas jármű dolgozik folyamatosan, a hulladék mozgatásához pedig új rakodógépeket, lánctalpas dózert és targoncát vásároltak. A létesítménynek köszönhetően a térségben éves szinten felére csökken, a lerakott hulladék mennyisége.

Kérjük, mondja el a véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás