hitel aktiv bar listasoknakSzemélyi kölcsönt vehetnek fel az aktív BAR-listások is. Az aktív BAR-lista azt jelenti, hogy hitel nemfizetés következtében BAR-listára kerültek az adott személyek és így adataik negatív minősítést kaptak. Több olyan hitelintézet is van, ahol igényelhetnek ezen emberek is kölcsönt 2014-ben. Mindez főként a szabad felhasználású személyi kölcsönre vonatkozik, aminek a futamideje általában 13 hónaptól 84 hónapig terjedhet. A megigényelhető összeg 100 ezertől akár 5 millió forintig is terjedhet, azonban a kamata a teljes futamidő alatt változhat.

A törlesztő részletek kiegyenlítése beszedéses megbízás módszerével megy végbe, az adott banknál megnyitott számláról. Aktív BAR-listásoknak a hitelek igénylése gyakran elutasításra kerül, pedig bizony sokszor előfordul, hogy az illetőnek nem a saját hibájából történik a listára való felkerülés, de ez sajnos teljesen mindegy, hiszen aki fent van a központi listán, az sajnos aligha tud többet hitelt igényelni.


Ezen okok miatt lehet BAR listára kerülni: ha valaki hitellel rendelkezik, amit nem fizetett ki, vagy 3 hónapon túli elmaradása van. Amikor viszont egy hitelintézet mégis úgy ítéli meg, hogy olyan személynek ad hitelt, aki fent van a BAR-listán, akkor mindenképp úgy juthatunk hozzá ehhez a kölcsönhöz, hogyha egy adóstársat bevonunk a szerződésbe, méghozzá olyat, akinek nincsenek hasonló problémái, tehát hitelfelvétel szempontjából tiszta az illető. A kezesnek nem kell feltétlenül családtagnak lennie, lehet akár egy kolléga, vagy barát, aki elvállalja, a fontos szempont az, hogy legyen az illetőnek rendszeres, igazolható jövedelme, akár nyugdíja is. Amennyiben a kezes munkavállaló – tehát nem nyugdíjas, nem egyéni vállalkozó -, akkor igazolnia kell minimum három hónapos munkaviszonyt, amennyiben pedig vállalkozó, akkor nullás adóigazolást kell benyújtani és legalább egy lezárt üzleti évvel kell a vállalkozásnak rendelkeznie.

MEGOSZTOM másokkal is a Facebook-on!

Amennyiben az aktív BAR-listás személy
jelzáloghitel felvételéhe vonna be adóstársat, akkor ennek az illetőnek minimum 18 évesnek kell lennie, személyi kölcsön igénylésénél pedig ez a korhatár minimum 21 év. Az adóstárs felső korhatárának megszabása mindig természetesen az adott banktól és főként a futamidő hosszától függ. Általában elvárás, hogy az adóstársnak e kell mutatnia három hónapra visszamenőleg a bankszámla kivonatát, még akkor is, hogyha a jövedelmét nem erre a számlára utalják, ez nem akadály. A leglényegesebb elvárás, hogy az adóstársként bevonni kívánt illető semmi féle képen nem szerepelhet a BÁR-listán, még passzív státusszal sem, és úgy sem, hogyha az adott bejegyzés a kérelmet megelőzően egy évnél régebben történt.

Nem egyszerű tehát BÁR-listásoknak a hitel felvétele, arra minden körülmények között nagyon oda kell figyelni, hogy mielőtt bármilyen szerződésbe belemennénk, nem szabad abba a hibába esni, hogy végre egy bank, ahol megadják a hitelt, hanem aprólékosan át kell tanulmányozni az ajánlott szolgáltatást, a szerződés apró betűs részeit is ide értve. Közel sem lehetséges minden banknál így hitelhez jutni, de van rá mód.

Ebben a nehéz helyzetben, amikor az emberek a hitelek terhei alatt vannak, jól jön egy fajta kiút vagy valamilyen anyagi segítség, hogy boldogulni tudjanak. Ennek ellenére mindenképpen meg kell fontolnunk még egy hitel felvételének lehetőségét. A hitelmulasztás következtében történő listára felkerülés miatti hitel felvétel nem lehetséges és ilyenkor sokan keresnek másik utat, hogy hogyan juthatnának kölcsönhöz, még akkor is, hogy ha rajta vannak a BÁR-listán és ilyenkor nagyon könnyű elcsábulni, állandóan bombázva vagyunk különböző ismeretlen, új ajánlatokkal, amelyek egy részének köze nincs banki ajánlathoz, vagy bármely banki kapcsolathoz. Ezért hívjuk fel mindenki figyelmét arra, hogy ne kezdjen szerződéskötésbe semmiképp egy telefonon, vagy interneten kapott ajánlat alapján, mert még nagyobb bajba sodorhatja magát.

Nyilván, minden bajba jutott ember keresi a kapaszkodót és a megoldást, de semmiképp nem szabad fejjel a falnak menni. Vannak bankok, ismert hitelintézetek, ahol megoldható a kölcsön, amennyiben tudunk a fent említett feltételeknek megfelelő adóstársat találni és bevonni hitelszerződésbe. Az is igaz, hogy ez sem egyszerű feladat, hisz  mai világban, a mostani helyzetben  még egy közvetlen közeli családtag, rokon is százszor meggondolja, hogy bevállal egy ilyen kezességet, hiszen a ezt a hitelt sem tudjuk fizetni, akkor ő maga is komoly bajba kerülhet. Ennek ellenére azt tanácsoljuk, hogy ha lehet és ezzel tudja rendezni adósságait akkor mindenképpen tegye meg, mert minél kevesebb időt ad a bankoknak arra, hogy valami szankciót vezessenek be ön ellen, annál jobb. Azért érdemes minél gyakrabban figyelni a híreket, hogy nincs e más lehetősége arra, hogy rendezze a hitelét anélkül, hogy újabb problémába sodorja magát. Reméljük azzal, hogy közöltük a felvétel lehetőségét segítséget tudtunk önnek nyújtani.

  
Ezt már olvasta?Bezárás