rakbetegsegre megoldasBizonyos rákfajták további növekedését lassíthatja a kannabisz - közölték izraeli tudósok. Az egyetem kutatói a kannabisz rákos sejtcsoportjaira jótékonyan ható hatásait vizsgálták meg. Ez a növény- melyet kábítószerként előszeretettel fogyasztanak az emberek- a mellrákra és az agydaganatokra fejthet ki pozitív hatást.

Az Aktív gyógyhatás - A tünetek illetve a kezelések mellékhatásainak enyhítésére Izraelben már az orvosok felírhatják a marihuánát gyógyászati célból. Számos jótékony tulajdonsága van mint például hányingercsökkentés, étvágyserkentés, enyhítő hatás a krónikus fájdalmakra illetve közérzetjavító is egyben. Az aktív gyógyhatását kezdték el megvizsgálni a tudósok, vagyis, hogy a rákos sejtek növekedésének megállítására vagy csökkentésére is alkalmas lehet-e a növény.

Csak óvatosan - A tudósok azt vizsgálják meg alaposan ezzel kapcsolatban, hogy a növény képes-e a rákos sejtek agresszívvá válását vagy tud-e harcolni a sejteken belül és azokat elpusztítani. Az amerikai gyógyszeripari vállalat (Cannabis Pharmaceuticals) is támogatja a kísérletetek, mivel a növénynek köszönhetően elképzelhető, hogy új gyógyszerek alapanyagául is szolgálhat majd. Maga ez a kutatás igaz még nagyon kezdeti stádiumban van, így az elért sikerekről másfél év múlva nyilatkoznak a tudósok. A jelenség okát még egyelőre nem értik a kutatók sem, ám a mellrákos sejtekben is hasonló sejthalált idéztek elő, a betegség többi fajtáját következetesen kutatják. Abban reménykednek, hogy munkájuk segítségével tudnak majd segíteni jó pár rákfajta kezelésére.

Kérjük, mondja el véleményét, mert hozzászólása másnak nagy segítségére lehet!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás