Étel érdekességek


1 logo aktualitasok receptekKi ne szeretné a frissen sült lángost, mikor még illatozik!? Ha otthon készítjük el a lángost, annak előnye az, hogy nem kell feltétlenül eldöntenünk, hogy milyen feltétet kérünk rá. Ha úgy tartja kedvünk akár falatonként változtathatjuk ízlésünk szerint. Főleg strandokon illetve különböző szabadtéri rendezvények kedvelt étele. Lángost is sokféleképpen el lehet készíteni, a lényeg, hogy kitapasztaljuk. Kis segítséget nyújtunk az elindulásban. Íme, a recept és a hozzávalók.


1 logo aktualitasok receptekMikor egy üzletben elmegyünk a friss pékárus rész előtt, csak ámulunk, hogy mennyi féle kinézetű illetve ízesítésű sütemények vannak. Ennek a receptnek köszönhetően most nagyon egyszerűen a jól ismert pizzás tekercset fogjuk elkészíteni. Egyáltalán nem időigényes, főleg ha leveles tésztából csináljuk meg.


1 logo aktualitasok receptekIsmerős az a szituáció mindenkinek, hogy sétálunk az utcán és megérezzünk azokat a bizonyos isteni finom illatokat. Legyen az bármilyen péksütemény, pizza, hamburger, gyros vagy hot dog. Mikor hazaérünk, még akkor sem tudjuk kiverni a fejünkből. Ha így vagyunk ezzel, akkor ne habozzunk, készítsük el a saját, otthoni készítésű hot dogunkat.



1 logo aktualitasok receptekA lazac nem csak az egyik legízletesebb halféle, de a legegészségesebb ételek egyike is. Tele van omega zsírokkal (3,6,9) így igen hasznos és ajánlatos lehetőség szerint minél gyakrabban fogyasztani. Számtalan módon el lehet készíteni, akár nyersen, sütve, főzve, vagy grillezve, de még a halászlének is alapanyaga lehet. Itt következik most néhány lazac recept – hogyan kell finoman elkészíteni? Igen egészséges a lazac, ha nyersen elékszítve zöldségfélékkel összeállítva. A nyers, filézett lazacot ceruzavastagságú csíkokra vágjuk, ez után egészen apróra metéljük, annyit, hogy cca. egy 2,5 dl-es bögrényi mennyiség legyen. Zöldpaprikából, uborkából, paradicsomból, lilahagymából és bármely salátaféléből (fejes, vagy római) állítjuk össze a salátának valót, az alapanyagokat jól megmossuk, majd cca. 1,5 x 1,5 centis darabokra vágjuk és hozzákeverjük a lazacot. Ízesíthetjük ízlés szerint olivaolajjal, citrommal és kapribogyóval, de készíthetünk hozzá fokhagymás salátaöntetet is.

  
Ezt már olvasta?Bezárás