1 logo aktualitasok receptekEgy igazán jó milánói makaróni recept hússal és gombával minden háziasszonynak nagy kincs, mert igen közkedvelt étel és az egész családot jól lehet vele lakatni. Számos változata megtalálható ennek a receptnek, de az eredeti, valóban igazán jó receptet most itt olvashatod. Az előállítás költsége egyáltalán nem magas, egy gyakorlott főzni tudó háziasszony nagyon hamar össze is tudja állítani. Lássuk az elkészítés módját: Első lépésként a vöröshagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk és megdinszteljük olajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát és tovább dinszteljük.

Amikor a gomba már megfelelően puha, a tűzről levéve megszórjuk kevés pirospaprikával, mint amikor pörkölt szaftot készítünk, majd beletesszük a darált húst és a fűszereket, lefedjük és puhára pároljuk. ez cca. 20-3 perc alatt meg van, tehát ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt, kevés cukrot, a kevés vízzel összepasszírozott frissparadicsomot, majd így tovább főzzük még 10-15 percig, ez alatt az ízek szépen össze fognak főni. Egészen addig főzzük, rotyogtatjuk, amíg a sűrűsége megfelelő lesz, ne legyen híg, mert akkor az ízek is elvesznek.

Amíg a húsos szósz elkészül, megfőzzük a makaróni sós vízben, szűrjük és öblítjük, majd lehet is tálalni. A tálalásnak több féle módja is lehet, ízlés szerint, van aki úgy szereti, ha a tésztát összekeverjük a szósszal, de tálalhatjuk úgy is, hogy a tésztát tányérra tesszük és a tetejére halmozzuk a húsos szószt, majd mindkét esetben jócskán megszórjuk reszelt sajttal.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús (lehet sertés, pulyka, de akár marhahús is)
  • 25 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd foghagyma
  • kevés olaj (lehetőség szerint Oliva)
  • 1 db paradicsom
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • citromlé
  • 1 evőkanál cukor
  • bors
  • pirospaprika

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás