aktualitasok receptek logoA szilveszteri menü,  - de akármelyik ünnepről elmondható ugyanez -, hogy a kiválasztása minden évben próbára tesz minket. AZ ünnepek alkalmával inkább a könnyebb hidegtálak a jellemzőek. A kisebb falatkák sokkal előnyösebbek, hiszen a „buli” alkalmából nem fogunk leülni egy háromfogásos menüt elfogyasztani.

Nagyon ízletes és kinézetre is guszta. Az arányokon természetesen ízlés szerint változtathatunk is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 16 szelet gépsonka


A töltelékhez:

  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg natúr sajtkrém
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál ecetes torma
  • bors


Igazán jó tormás sonkatekercs recept és az elkészítése: A töltelék hozzávalóit egy tálba tesszük és habosra keverjük őket. Ízlés szerint az arűnyokon változtathatunk. A sonkákat pedig kirakjuk egy vágódeszkára vagy egy nyújtódeszkára és ízlés szerinti mennyiséggel megtöltjük őket és felgöngyöljük. Akár franciasalátára is tehetjük őket, de a nélkül akár kenyérrel is fogyaszthatjuk. Nem csak szilveszterre, de akár vendégek fogadására is alkalmas. Ajánlatos pár óráig a hűtőben tárolni, hogy az ízek szépen összeérjenek.

A tetejükre tehetünk kevés tormát még, vagy piros aranyat, de akár felaprított petrezselyem zölddel is. Így a díszítésnek köszönhetően gyönyörű kis falatkákat tudunk készíteni. Nagyon gyorsan el tudjuk készíteni, pár perc alatt.


Kérjük, mondja el véleményét!

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás