1 logo aktualitasok receptekTeljesen glutén és cukormentes recept.  Adhatjuk hidegtálként, de tálalhatjuk ebédre vagy vacsorára is akár. Gyorsan és könnyen össze tudjuk dobni, ha nagyon nincsen semmi kreativitásunk, hogy mit készítsünk. Nagyon finom és bármikor fogyaszthatjuk, akár magában is.


Hozzávalók:

  • 1.2 kg fusilli tészta
  • 450 g tejföl
  • 140 g csemegekukorica (konzerv)
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 5 db csemegeuborka
  • 2 ek majonéz
  • 20 dkg sonka
  • 1 tk citromlé
  • bors
  • ételízesítő


Igazán jó tésztasaláta recept és az elkészítése: Először is a tésztát főzzük meg enyhén sós vízben. Ha tényleg glutén mentesre szeretnénk elkészíteni, akkor olyan tésztát használjunk. De nem kőbe vésett, lehet sima normális tésztából is csinálni. Ha kész öntsük le róla a forró vizet és hideg vízzel öblítsük át. A tejfölbe belekeverjük a majonézt, a citromlevet és ízesítjük sóval, borssal valamint ételízesítővel is. A tésztához hozzákeverjük a beízesített tejfölt illetve a csemegekukoricát is és összekeverjük.

A sonkát (lehet bármilyen, pulyka, sertés, csirke, ízlés szerint) és az uborkát felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, majd azt is felkockázzuk. Ezeket az alapanyagokat is hozzáadjuk a tésztához és így is összekeverjük. Kis időre hűtőbe tegyük be, egyrészt mert hidegebben finomabb, másrészt pedig így időt hagyunk az ízek összeérésére.

Kérjük, mondja el véleményét!

  
Ezt már olvasta?Bezárás