1 logo aktualitasok receptekAki nagyon szereti a gombát, azoknak mindenképpen ajánlom figyelmükbe és konyhájukba egyaránt. Könnyű elkészíteni, igazán laktató és gyorsan készen van. Csak a tejföllel vigyázzunk, mert ha kissé savanykás, akkor az étel rovására fog menni. Az elkészítési idő illetve a főzési idő egyaránt kb. fél-fél órát vesz igénybe. Az alapanyagok mennyisége 4 főre elegendőek.

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 175 g tejföl
  • 2 ek finomliszt
  • bors
  • 1 tk bazsalikom
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 500 g tészta
  • 1 ek napraforgó olaj


Igazán jó tejfölös gombapörkölt receptje és elkészítése: A hagymát megpucoljuk, megmossuk, és apróra felvágjuk. Kevés olajon pedig megdinszteljük. Megszórjuk egy teáskanál pirospaprikával és adunk hozzá még egy kis borsot is. Közben a gombát is előkészítjük, feldaraboljuk, megmossuk és ezután a hagymára tesszük. Akár konzerves gombát is használhatunk. Ebben az esetben, saját levében is főzhetjük. Ha nem konzerves gombánk van, akkor pedig felöntjük vízzel. Annyi vizet vagy levet öntsünk rá, hogy teljesen ellepje. Megszórjuk egy teáskanálnyi bazsalikommal illetve egy kis ételízesítővel egyaránt. Kb. 15-20 percig így főzzük, és ha elfő a pörköltünk leve, akkor pótoljuk azt.

A rántást is elkészítjük, miközben fő a gomba. Kis tejfölben két evőkanál lisztet elkeverünk és egy kb. fél dl vízzel elkavarjuk, jó simára, hogy később ne legyen majd csomós a pörkölt. Amint megpuhult a gombánk, illetve a leve is kezd elforrni, akkor a habarást hozzákeverjük és egy rottyanásig összefőzzük. Közben kifőzhetjük mellé köretként a tésztát, vagy akár párolt rizst is kínálhatunk mellé. De ha igazán laktatót szeretnénk, akkor készítsünk mellé nokedlit.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás