1 logo aktualitasok receptekA Rigó Jancsi egy cigányprímásról kapta a nevét, aki beleszeretett egy belga herceg feleségébe, és szerelme nem maradt viszonzatlan. Meglepetésképpen a róla elnevezett süteményt készítette szíve választottjának. Bár a kapcsolat nem volt örökéletű, a sütemény még így is igazi hungarikum lett.

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 7 tojás
  • 7 dkg kakaó
  • 5 dkg mogyoró
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipet só


Hozzávalók a töltelékhez, mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg kakaó
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj
  • 7 dl tejszín
  • kevés zselatinpor

Igazán jó Rigó Jancsi recept és elkészítése: A tojásokat válasszuk ketté. A tojások sárgáját a cukorral verjük habosra. A liszthez hozzáadjuk a vaníliás cukrot és jól összekeverjük. Majd a cukros tojás sárgába szitáljuk bele a vaníliás cukorral vegyített lisztet és a kakaót. A tojások fehérjét verjük kemény habbá. A mogyoróval együtt a kemény habot óvatosan forgassuk bele a kakaós masszába. Egy tetszés szerinti tortaformát közben vajazzunk és lisztezzünk ki. Ebbe öntsük bele a masszát és előmelegített sütőben süssük meg. Ha készen van, hagyjuk kihűlni. Míg a tortalap kihűl, el tudjuk készíteni a tölteléket. A tejszínt alaposan verjük fel, és szitáljuk bele a kakaóval összekevert porcukrot. A zselatint a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően készítsük el. Majd adjuk hozzá a zselatint is a kakaós krémhez. Tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen és az ízek is jól összeérjenek.

A tésztát vágjuk félbe, és kenjük meg a hideg töltelékkel. Az étcsokit daraboljuk közben fel, adjuk hozzá a vajat, és gőz felett olvasszuk meg. A fazekat vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni, majd vonjuk be vele az egész tortát. Több rétegben vigyük rá fel, egészen addig, míg vastag, szilárd réteget nem kapunk. Néhány órára tegyük vissza a hűtőbe, hogy jól megszilárduljon.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás