1 logo aktualitasok receptekEzt a receptet is számos módon el lehet készíteni, úgy, hogy mindenki igényének megfeleljen. Akik ne tudnak meglenni hús nélkül, számukra májkrémmel, de akik vegetáriánusok, nekik pedig akár tojással is el tudjuk készíteni. Maga a karfiol olcsó, viszont ennek ellenére nagyon magas a C-vitamin-tartalma és gazdag ásványi sókban is. Ha egy kis darált hússal is kiegészítjük, akkor garantáltan mindenkinek ízleni fog. Nagyon népszerű egytálételnek számít, amit könnyen elkészíthetünk.

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kis fej karfiol
  • 15 dkg vaj
  • 4 dl tejföl
  • zsemlemorzsa
  • bors
  • pirospaprika


Igazán jó rakott karfiol recept és elkészítése: Mossuk meg a karfiolt és szedjük rózsákra, majd ezután forró vízben egy kis ideig főzzük. Fontos, hogy ne legyen kemény, de ne főzzük túl, mert akkor szétesik. A hagymát pucoljuk meg és aprítsuk fel, majd kevés olajon dinszteljük meg. Szórjuk meg pirospaprikával és adjuk hozzá a darált húst. Sózzuk meg és pároljuk félpuhára fedő alatt. Ha szükséges önthetünk rá egy kevés vizet is akár.

Egy tűzálló tálat vagy jénait kenjünk ki vajjal és tegyük bele a karfiol felét. Sózzuk meg és hintsük meg zsemlemorzsával. Ezután a következő réteg a darált hús lesz. A tetejét borítsuk be a megmaradt karfiollal. Ismét sózzuk meg és hintsük meg zsemlemorzsával és tegyük rá a megmaradt vajat is. Fóliával takarjuk le és tegyük be közepes hőfokú sütőbe. Fél óra elteltével vegyük le a fóliát, tegyük rá a tejfölt és süssük még egy fél óráig, amíg a tejföl szépen meg nem pirul. A tejfölbe keverhetünk akár egy kis ételízesítőt is, a rakott karfiol tetejére pedig kevés reszelt sajtot is tehetünk.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás