1 logo aktualitasok receptekIgényes finomságot mutatunk be a következőkben igényeseknek. Maradék piskóta mindenkinél akad, aki sokszor süt, főleg ünnep tájékán. Gyorsan el is fog fogyni garantáltan. Ha gyermekeknek is adunk, akkor a rumot mindenképpen mellőzzük. A gyerekek is szívesen fogják fogyasztani a színes kis cukorkáknak köszönhetően.

Hozzávalók:

  • 40 dkg piskótalap
  • 5 dkg puha vaj
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (+ 2 ek a beforgatáshoz)
  • 3 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 4 evőkanál rum
  • 5 dkg őrölt mandula (nem tisztított)
  • 2 dkg őrölt sótlan pisztácia (a beforgatáshoz)
  • 2 evőkanál színes cukorka (beforgatáshoz)


Igazán jó puncsgolyó recept és elkészítése: A piskótát darabokra morzsoljuk, majd a megolvasztott, puha vajat, a kakaóport, a lekvárt, a cukrot, a rumot valamint őrölt mandulát egy nagy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk. Tetszés szerint formás golyókat formázunk a meggyúrt tésztából, de akkorát, hogy a kis kapszlikba kényelmesen el tudjuk őket helyezni. Beleforgatjuk egyenként a puncsgolyókat kakaóporba, őrölt pisztáciába és a színes cukorba, vagy ami éppen van odahaza, és különböző sorrendben rakjuk őket a formás kis papírkosarakba, mignon papírba. Tálcára helyezve hűtőbe tesszük kínálásig.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás