A nyárról mindenkinek beugrik a lecsó, most megmutatjuk, hogyan készíthetjük tökéletesre. Nyári étel lévén minden összetevőjét könnyedén be tudjuk szerezni a közeli piacról, igyekezzünk friss egészséges zöldségeket vásárolni, azokból lesz igazán jó ízű az étel. A lecsónak számtalan változata létezik, gyakorlatilag bármilyen zöldséget társíthatunk a négy alapvető hozzávaló, a paprika, a paradicsom, a hagyma és a szalonna mellé.
Hozzávalók:
- 1 kg paradicsom
- 2 kg paprika
- 3 vöröshagyma
- 10 dkg húsos szalonna
- 25 dkg kolbász
Elkészítés ideje: Kb. 25 perc.
A lecsó elkészítés menete: A paradicsomokat szabadítsuk meg a héjuktól, ehhez forró vízben úsztassuk meg őket, utána egyszerűen le tudjuk majd húzni. A paprikákat mossuk meg, majd karikázzuk fel egyenlő méretű darabokra. A szalonnát kockázzuk fel, majd dobjuk egy mélyebb serpenyőbe, és kezdjük el melegíteni. A hagymákat pucoljuk meg és aprítsuk fel, majd adjuk a szalonnához pirulni, a kolbászt karikázzuk fel, és szintén dobjuk a serpenyőbe. Amikor a hagyma már üveges lesz, tegyük bele a paprikát is, majd ha már az is kezd átfőni, adjuk az egészhez a cikkekre vágott paradicsomot, adjunk hozzá sót és borsot, pár percig hagyjuk együtt főni az egészet, utána vegyük le a tűzről. Természetesen, ha könnyedebb fogásra vágyunk, a kolbászt kihagyhatjuk, és a szalonnát is helyettesíthetjük olívaolajjal, így máris egészségesebb ételt kaphatunk. A kolbász helyett akár füstölt virslivel is ízesíthetjük a lecsót. Rizs vagy tarhonya tökéletes köret lesz mellé.
Kérjük, mondja el véleményét, mert hozzászólása másnak nagy segítségére lehet!
{fcomment}
Új aktualitások
- Igazán jó töltött paprika recept és elkészítése - 11/07/2015 20:59
- Igazán jó darált húsos rakott zöldségek recept elkészítése - 10/07/2015 20:47
- Igazán jó csőtészta bolognai módra recept és elkészítése - 10/07/2015 20:43
- Igazán jó aszalt szilvával töltött csirkemell recept - 02/06/2015 08:04
- Igazán jó borsóleves recept és elkészítése - 01/06/2015 13:06
- Igazán jó borsófőzelék recept és az elkészítése - 06/05/2015 10:37