lecso receptA nyárról mindenkinek beugrik a lecsó, most megmutatjuk, hogyan készíthetjük tökéletesre. Nyári étel lévén minden összetevőjét könnyedén be tudjuk szerezni a közeli piacról, igyekezzünk friss egészséges zöldségeket vásárolni, azokból lesz igazán jó ízű az étel. A lecsónak számtalan változata létezik, gyakorlatilag bármilyen zöldséget társíthatunk a négy alapvető hozzávaló, a paprika, a paradicsom, a hagyma és a szalonna mellé.

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 2 kg paprika
  • 3 vöröshagyma
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 25 dkg kolbász


Elkészítés ideje: Kb. 25 perc.

A lecsó elkészítés menete: A paradicsomokat szabadítsuk meg a héjuktól, ehhez forró vízben úsztassuk meg őket, utána egyszerűen le tudjuk majd húzni. A paprikákat mossuk meg, majd karikázzuk fel egyenlő méretű darabokra. A szalonnát kockázzuk fel, majd dobjuk egy mélyebb serpenyőbe, és kezdjük el melegíteni. A hagymákat pucoljuk meg és aprítsuk fel, majd adjuk a szalonnához pirulni, a kolbászt karikázzuk fel, és szintén dobjuk a serpenyőbe. Amikor a hagyma már üveges lesz, tegyük bele a paprikát is, majd ha már az is kezd átfőni, adjuk az egészhez a cikkekre vágott paradicsomot, adjunk hozzá sót és borsot, pár percig hagyjuk együtt főni az egészet, utána vegyük le a tűzről. Természetesen, ha könnyedebb fogásra vágyunk, a kolbászt kihagyhatjuk, és a szalonnát is helyettesíthetjük olívaolajjal, így máris egészségesebb ételt kaphatunk. A kolbász helyett akár füstölt virslivel is ízesíthetjük a lecsót. Rizs vagy tarhonya tökéletes köret lesz mellé.


Kérjük, mondja el véleményét, mert hozzászólása másnak nagy segítségére lehet!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás