1 logo aktualitasok receptekVáltozatosságot szeretnénk vinni a magunk által elkészített menükbe? Akkor ezt a receptet mindenképp készítsük el, igaz kicsit időigényes, de a végeredmény egy laktató igazán finom főétel lesz. Ha valaki szereti a májat illetve a lecsót, akkor probléma nem lehet, biztosan ez az étel is el fogja nyerni a tetszését.

Hozzávalók:

Karajszelet:

  • személyenként 1 szelet csontos fehér karaj
  • szeletenként 1 - 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • frissen őrölt bors
  • pirospaprika
  • olaj


Lecsós csirkemáj:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 húsos zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj


Igazán jó karajszelet lecsós csirkemájjal recept elkészítése: A fűszereket keverjük össze a zúzott fokhagymával, 2 - 3 kanál olajat keverjünk hozzá, majd rákenjük a hússzeletekre, és legalább fél órát hagyjuk állni.
Egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd miután felforrósodott, beletesszük a hússzeleteket, és mindkét oldalát átsütjük, majd kevés vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk. A húst zsírjára sütjük, tálaláskor saját szaftjával meglocsoljuk.

Lecsós csirkemáj készítése: A májat mossuk meg és tetszés szerinti nagyságúra vágjuk fel őket. Egy lábasba kevés olajat öntünk, kissé felmelegítjük, belerakjuk a csirkemájakat, vékonyan meghintjük borssal, majd mindkét oldalát átsütjük, ezután kiszedjük egy tányérra. A visszamaradt olajon üvegesre pirítjuk a laskára vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a paprikát, a fokhagymát és a paradicsomot, kevés vizet öntünk alá, fűszerezzük, és így puhára pároljuk. Amikor majdnem készen van, visszarakjuk a csirkemájakat, és együtt készre pároljuk. A húst a csirkemájjal, párolt rizzsel és hasábburgonyával egyaránt tálalhatjuk.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás