joghurtos kukoricasalata receptSokunk kedvence a kukoricasaláta, viszont a majonéz miatt eléggé megdobja a kalóriatartalmát. Akik kerülni szeretnék, azoknak ajánlom figyelmükbe legalább egyszer ezt a fajta receptet. Bárki is kóstolja így, biztos, hogy ízleni fog neki. A mustárral viszont vigyázzuk, folyamatosan kóstolgassuk inkább és így elkerülhetjük azt, hogy esetleg az íz világot elrontanánk. Nagyon könnyű saláta, bármilyen hús mellé adhatjuk illetve gyorsan össze is tudjuk dobni. Egyáltalán nem igényel sok alapanyagot és munkát sem. Bármikor elkészíthetjük, nincs évszakhoz kötve. Ha joghurttal készítjük, finom krémes lesz. Még sok egyéb féle módja van a saláta elkészítésére, de megéri ezt is megkóstolni illetve megkóstoltatni.

Akár buli, karácsonyi hidegtál, szilveszter, vasárnapi ebéd alkalmából is elkészíthetjük. AZ elkészítése ideje maximum 15 perc.  

Hozzávalók:

  • 140 g csemegekukorica
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 3 dl joghurt
  • 2 teáskanál mustár (magos)
  • 2 teáskanál méz
  • bors


Joghurtos kukoricasaláta elkészítése: A joghurtból használjuk natúr joghurtot, de akár tejföllel, vagy fele-fele arányban is készíthetjük. Tegyük egy tálba és adjuk hozzá a mustárt illetve a mézet és ízesítsük sóval és borssal. A lilahagymát pucoljuk, mossuk meg és vágjuk fel tetszés szerinti darabokra. Akár egész kis darabokra is felapríthatjuk. Beletesszük a joghurtba a hagymát illetve a lecsepegtetett kukoricát egyaránt. Jól összekeverjük és betesszük a hűtőbe. Ha egy bő fél órára bent is hagyjuk, akkor az ízek tökéletesen össze fognak érni, így még finomabb lesz.


Kérjük, mondja el véleményét, mert hozzászólása másnak nagy segítségére lehet!

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás