1 logo aktualitasok receptekKi ne ismerné, vagy épp szeretné a csoki bevonatú édességet. Nagyon finom és ízletes ez a sütemény köszönhetően a jó barack vagy éppenséggel bármilyen lekvárnak. Ezért érdemes elkészíteni, ha sok lekvárunk van otthon, de a megszokott derelyét vagy lekváros tésztát unjuk, próbáljuk ki. Megéri! Kicsik és nagyok kedvence egyaránt!

A hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • csipetnyi só
  • 20 dkg lekvár
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg vaj


Igazán jó Isler recept és az elkészítése: A lisztet a darált dióval és a cukorral keverjük össze. A darált dió helyett akár darált mandulát is használhatunk, ha épp az van kéznél, vagy azt jobban szeretjük. Majd a lisztes keverékhez hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját és egy pici sóval ízesítjük. Amikor ezzel is megvagyunk, gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk. Majd fóliába becsomagolva pár órára betesszük a hűtőbe, de akár egy egész éjszaka is bent maradhat. Ha hagytuk lehűlni a tésztát, akkor a nyújtódeszkánkat jól belisztezzük és kb 4-5 mm vastagra kinyújtjuk. Ha kész vagyunk ezzel is, akkor egy pogácsaszaggatóval vagy egy pohárral szaggatunk ki kör formájú tésztákat- hogy mekkora szaggatóval vagy pohárral csináljuk, az teljesen mindegy, készíthetünk egész kicsiket is vagy épp nagyon nagyokat-. Előmelegítjük a sütőt, és ha mindet kiszaggattuk, akkor egy sütőpapírral borított lemezre helyezzük a tésztákat ls 175 fokon szép barnára sütjük őket.

Ha megsültek, akkor megvárjuk, míg kihűlnek. Ezután két-két darab tésztát a lekvárral „összeragasztjuk”. A lekvár mindegy milyen, lehet barack vagy ribizli, eper, ki melyeiket szereti. Majd a csokoládét gőz felett megolvasztjuk és az 5 dkg vajjal fényesre keverjük. A lekvárral összetapasztott süteményeket jól megöntözzük az olvadt csokival és már kész is a házi isler. Hűtőbe kis időre betehetjük, hogy a csoki máz szépen megdermedjen.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás