1 logoHa sok gyümölcsünk van otthon és nem tudjuk, mit tegyünk vele, mert csak úgy magában fogyasztani már nem szeretnénk, készíthetünk belőle görög gyümölcslevest. Bizony nyáron is be tudjuk iktatatni a napi menüben kicsit lehűtve. Levés alapanyag kell hozzá, nagyon könnyű, finom és egészséges étel. Egy kis díszítéssel pedig igazán guszta és kreatív kinézetűre tudjuk csinálni. Összetevőket nézve tényleg csak gyümölcsök kellenek hozzá nagyrészt illetve tejszín és pudingpor. Pudingpor pedig jóformán mindig meg tud bújni otthon.

A hozzávalók:

    5 dl narancslé
    1 db trópusi vegyes gyümölcsbefőtt (40dkg)
    1 db narancs
    2 dl tejszín
    1 csomag pudingpor

Igazán jó görög gyümölcsleves recept és az elkészítése: Először is a vegyes befőttet átszűrjük, a levét pedig félretesszük. A leszűrt léhez hozzáöntjük a narancslét, majd a tejszínt is hozzáadjuk, összekeverjük. pudingport lassan beleszórjuk és gyors kavargatás mellett összekeverjük, amíg csomómentes nem lesz. A levest hagyjuk kihűlni, ez alatt a narancsot megpucoljuk, és apróra vágjuk. A lehűlt leveshez ekkor hozzáadjuk a vegyes gyümölcsöket illetve a felkockázott narancsot is. Szép, óvatos mozdulatokkal összekeverjük őket és máris kész a tálalásra.

Tippek: A tálaláskor díszíthetjük ananász, maracuja, licsi, mangó, gránátalma illetve avokádó szeletekkel. Nem csak egy új ízt tudunk megismerni, hanem még a kinézet is gyönyörű lesz. A tálaláshoz a legjobb a leves csésze, de ha nincs birtokunkban, akkor helyettesíthetjük teáscsészével vagy koktélpohárral is. Amikor sűrítjük a levest a pudingporral, nem muszáj az egész levesbe beleszórni a port. Tehetjük úgy is csomómentessé, ha egy kis levet külön tálba rakunk, és ezzel keverjük össze a pudingport. Ha még így sem tökéletes, akkor, ha az így kapott sűrű pudingot egy szűrő segítségével adjuk a leveshez. Így garantáltan csomómentes lesz.

Ha úgy érezzük, hogy ez a leves nem igen lesz számunkra laktató, akkor a leves mellé tálalhatunk még vaníliás vagy kókuszos teasüteményt vagy bármilyen ropogtatnivalót. A legjobban ezek az ízek illenek hozzá, de ez már rajtunk áll mit adunk mellé. Akik esetleg fogyókúráznak sok ételről és alapanyagról le kell mondaniuk. Ámde! A leghatékonyabb és legegészségesebb ételek a fogyókúrások számára pedig a gyümölcs alapanyagúak. A gyümölcsök ízletesek, nagyon sok rostot, rengeteg vitamint és ásványi anyagokat tartalmaznak illetve a folyadékmennyiségük is magas.

Kérjük, mondja el véleményét!

  
Ezt már olvasta?Bezárás