1 logo aktualitasok receptekHa valami igazán könnyűre, mégis különlegesre vágyunk mindenképp készítsük el ezt a nem mindennapi salátát. Kicsit színt vihetünk az életünkbe vele, hiszen nem mindig eszünk ilyen ételt. Az ízek ellentétesek, éppen ez a jó és különleges benne. Évszaktól függetlenül bármikor elkészíthetjük, könnyed és egyáltalán nem nehéz étel, sem az előkészületek, sem pedig a végeredmény. Sőt az alapanyagokat tekintve nagyon egészséges is.

Hozzávalók:

  • 1 fejes saláta
  • 40 dkg eper
  • 5 dkg fenyőmag


A mártáshoz:

  • 1 citrom
  • 1 csokor bazsalikomlevél
  • 2 ek méz
  • csipetnyi só
  • bors
  • 4 ek olívaolaj


Elkészítése: Az epreket és a salátát alaposan mossuk meg, majd tisztítsuk is meg. A salátaleveleket kisebb darabokra tépjük szét. A nagyobb eper darabokat pedig vágjuk félbe és egy tálon -amiben később majd tálaljuk- ízlésesen rendezzük el. A fenyőmag felét szárazon pirítsuk meg egy serpenyőben és tegyük félre. A többi fenyőmagot őröljük meg, majd adjuk hozzá a bazsalikomleveleket. Belereszeljük a citrom héját és ráfacsarjuk a levét is. Hozzáöntjük a mézet, az olívaolajat és ízesítjük sóval valamint borssal és az egészet jól összedolgozzuk egy turmixgéppel. Egy szép zöld mártást fogunk kapni, amivel a salátákat meglocsoljuk, a többit pedig akár mellé is kínálhatjuk.

Kérjük, mondja el véleményét!

  
Ezt már olvasta?Bezárás