1 logo aktualitasok receptekBizony már azt kiveséztük, hogy a csirkehús mennyire egészséges, viszont nagyon száraz. DE ebben a receptben nem lesz fullasztó hatású vagy száraz a húsunk. A palacsintát mindenki szereti- reméljük - és emellé a csirkehús… Igazán finom kombináció amit szívesen fogyaszt az ember.

A hozzávalók:

  • 2 db kisebb csirke
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj (zsír)
  • 2 dl tejföl
  • 1 kanál pirospaprika
  • 8 db kész, sós palacsinta


Igazán jó csirkés palacsinta recept és az elkészítése: A csirkéből szokásos módon feldaraboljuk és pörköltet készítünk belőle. (A hagymát kevés olajon megpirítjuk és megszórjuk pirospaprikával. Beletesszük a feldarabolt csirkehúsokat és saját levében megpároljuk, ha szükséges felöntjük egy kis vízzel. A pörkölthöz adhatunk hozzá paradicsomot is vagy sűrített paradicsomot.) Ha langyosra kihűlt a pörkölt a húst kicsontozzuk és apró darabokra felvágjuk. Kevés tejfölt és pörköltszaftot keverünk hozzá. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a már elkészített sós palacsintákat. A palacsintákat felgöngyöljük és kivajazott tűzálló tálba rakjuk. Megöntözzük tejföllel és a megmaradt pörköltszafttal majd előmelegített sütőbe betesszük a palacsintákat. Akár reszelt sajtot is tehetünk a már kész palacsinták tetejére. Kiváló lehet mellépárolt zöldség vagy valamilyen saláta.

A palacsintához egy könnyű és gyors recept:

  • 2 db tojás
  • 4 dl tej
  • 20 dkg liszt
  • 1 ek olaj


A tojásokat egy mély tálba felütjük. Majd a hideg tejet hozzáöntjük, valamint egy csipet sót is adunk hozzá és habverővel kikeverjük. Apránként dkg lisztet beleszórunk, fontos, hogy állandóan keverjük, nehogy becsomósodjon a tészta. A masszának tejszín sűrűségűnek kell lenni. A kész tésztát legalább fél órán keresztül pihentetjük. Sütés előtt az olajat belekeverjük a tésztába és palacsintasütőben kisütjük őket.

Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

  
Ezt már olvasta?Bezárás