Aktualitasok receptek onlineA friss borsóból készült leves teljesen más, mint a mirelitből főzött. Győződjön meg erről Ön is! A piacon szerezzünk be egy adagot a most még édes, könnyen nyitható hüvelyesből.

A klasszikus borsólevesbe, ahhoz hogy nyáriasítsuk egy kicsit, a végén tegyünk bele egy kevés tejfölt. A nagy melegben a leves magában is megteszi főételként.


Hozzávalók:

  • 30-40 dkg zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • ételízesítő, só
  • petrezselyem
  • olaj
  • 1 tojás
  • liszt

Borsóleves recept elkészítése: A zöldségeket kockára vágjuk és kevés olajon addig pirítsuk, amíg a sárgarépában lévő cukor el nem kezd karamellizálódni, így ettől még finomabb és szebb színű lesz a levesünk. A borsóval is tovább pirítjuk egy kicsit, majd öntsük fel kb. másfél liter vízzel. Ízesítsük ételízesítővel (vagy húsleveskockával). Ezután adjuk hozzá egészben a hagymát, a zöldpaprikát (ez nagyon fontos). Szükség szerint még sót is tehetünk a leveshez és lefedve készre főzzük.

Egy tojásból, lisztből, sóból és apróra vágott petrezselyemből nagyon lágy galuskát készítünk, amit a levesbe szaggatunk. De fontos, hogy nem szabad nagyon kikeverni, mert gumiszerű lesz, csak éppen egy kicsit. Még szórunk a levesbe petrezselymet és már kész is, lehet akár azonnal is tálalni.


Kérjük, mondja el véleményét!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás