bakonyi csirkemell receptAz előkészületek ideje nem épp az ördöngős kategóriába tartozik. Elkészítése Kb. 30, de maximum 60 perc. Ha esetleg a csirkehússal szemben fenntartásaink vannak és inkább szaftosabb, picit zsírosabban szeretnénk megcsinálni, vehetjük alapanyagul a sertéshúst is. Főételként tálalhatjuk ebédre vagy vacsorára. Az előírt mennyiségek 4 főre elegendőek. Az ellentétes ízek kiemelése miatt fontos a cukor, még ha elsőre máshogy vélekedünk róla.

Hozzávalók:

  • 75 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 dl napraforgó olaj
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 1 csipet cukor
  • só ízlés szerint
  • bors
  • fűszerpaprika
  • 1 ek finomliszt
  • 1 csipet csípős paprikakrém


Bakonyi csirkemell elkészítése: A csirkemellet először is megmossuk és ujjnyi vastag szeletekre felvágjuk. Mind a két oldalát megsózzuk és megborsozzuk, valamint kevés liszttel is meghintjük őket. Kevés olajon megpirítjuk a húsokat, majd egy kis időre félretesszük. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, és apróra felvágjuk. Amibe a húst pirítottuk, abba a serpenyőbe beledobjuk a hagymát és a fokhagymát. Ha esetleg kevésnek bizonyul az olajmennyiség, akkor nyugodtan pótoljuk.

Egy kis edényben vizet teszünk fel forrni, amint felforrt, belerakjuk a keresztbemetszett paradicsomokat egy perce. Majd kivesszük és lehűtjük, ezután könnyen lehúzzuk a héjukat. Majd apró darabokra felvágjuk őket valamint a paprikát is. Ha felvágtuk, a hagymára tesszük. Kevés vizet is önthetünk rá és így megpároljuk. Kis pirospaprikával ízesítjük. Közben a gombákat cikkekre vágjuk és megmossuk, majd hozzárakjuk az alaphoz és kicsit lepirítjuk. Csipet cukorral ízesítjük. Ezután beletesszük az elősütött húsokat az edénybe és kevés vízzel felöntjük. Ha elfőtte a levét, pótoljuk addig, amíg a hús puhára nem párolódik. Amikor megpuhult, kevés liszttel kikavart tejföllel besűrítjük és összeforraljuk. A tejföl helyett akár tejszínt is használhatunk, úgy még krémesebb és lágyabb lesz. Galuskával vagy akár nokedlival is tálalhatjuk.


Kérjük, mondja el véleményét, mert hozzászólása másnak nagy segítségére lehet!
{fcomment}

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás