1 logo aktualitasok receptekIgazán jó Bakonyi betyárleves recept és elkészítése - Ez a leves is egy igen laktató fogásként szolgál. A tejfölnek köszönhetően egy igen krémes íze lesz és sűrű is. Kínálhatunk mellé baguettet vagy kenyeret. Itt sem kell nagyon sok időt szánnunk a desszertre vagy épp egy második fogásra. Mivel el fog telíteni a leves, de néha azért jól esik ilyen gazdag levest enni.

Hozzávalók:

  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 10 dkg lángolt kolbász
  • 25 dkg erdei gomba
  • 5 dkg liszt
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 l csontleves
  • 1-2 babérlevél
  • Őrölt bors
  • Zsályalevél
  • Kakukkfű
  • Csemege-fűszerpaprika
  • 20 dkg kész húsos derelye


Igazán jó Bakonyi betyárleves recept elkészítése: A szalonnát apró kockára vágjuk, és saját zsírjában kisütjük. Egy szűrőkanállal szedjük ki a pirosra sült szalonna kockákat. Közben a hagymát megpucoljuk, megmossuk és finomra aprítjuk, majd amiben a szalonnát sütöttük, abban a serpenyőben (és abban a zsírban, ami kisült a szalonnából) megfonnyasztjuk. A hagymára szórjuk a már felszeletelt gombát, fűszerezzük sóval, borssal, zsályával illetve a kakukkfűvel. Jól összekeverjük és pár percig így pároljuk. Majd meghintjük a fűszerpaprikával és felöntjük a csontlevessel. Beledobunk 1-2 babérlevelet illetve a kolbászt felkarikázzuk és azt is hozzáadjuk. A félretett szalonnakockákat is beletesszük és így felforraljuk. Hozzáadjuk a már elkészített húsos derelyét, és ha megfőtt, a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Egyszer hagyjuk, hogy rottyanjon a levesünk és már kész is.


Kérjük, mondja el véleményét!

 

  
Ezt már olvasta?Bezárás